Κλείσιμο

Αποστόλου: Δίνουμε μάχη για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα

"Δίνουμε μάχη για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα", δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Λαμία, όπου μίλησε σε ημερίδα για την αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Αποστόλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική του υπουργείου για τις ομάδες παραγωγών και τις συνεταιριστικές ενώσεις, την εργασία μη νόμιμων μεταναστών, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη του κόστους άρδευσης, όπως επίσης και για το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στη διακίνηση προϊόντων, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι στο τελικό στάδιο η κάρτα του αγρότη.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στην «πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» και επανέλαβε ότι τα χρήματα του τομεακού προγράμματος για την Στερεά Ελλάδα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες. Ανέλυσε ένα προς ένα τα σχετικά αιτήματα από τους 5 νομούς της Περιφέρειας, σημειώνοντας την ανάγκη περαιτέρω εξασφάλισης πιστώσεων τόσο για ολοκλήρωση των μεγάλων έργων όσο και τη δημιουργία νέων. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς, Λουκάς Υπερήφανος, ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην αγροτική παραγωγή της περιοχής, ενώ οι Δήμαρχοι απ' όλους τους νομούς αναφέρθηκαν στα αναγκαία έργα που είτε έχουν σχεδιαστεί είτε είναι συνεχιζόμενα από τα παρελθόν.

Απαντώντας ο κ. Αποστόλου για την ενίσχυση των πιστώσεων τόνισε ότι «εάν υπάρξει απορρόφηση θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και για επιπλέον πόρους». Ζήτησε από του εμπλεκόμενους στην αγροτική παραγωγή ετοιμότητα σε μελέτες για τα νέα έργα και προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι προσκλήσεις για τους νέους αγρότες, τη μεταποίηση, τη βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία και τα σχέδια βελτίωσης, ενώ με έμφαση σημείωσε ότι αποτελούν δεσμεύσεις του υπουργείου «η δίκαιη κατανομή των κοινοτικών πόρων, η αντιμετώπιση στατιστικών στρεβλώσεων και το ορθολογικό σύστημα διαχείρισης γης και νερού». Αναφερόμενος σε τοπικά αιτήματα σημείωσε το ενδιαφέρον του υπουργείου για τις προσπάθειες να απεμπλακούν από τα προβλήματα, έργα, όπως στον ελαιώνα της Άμφισσας, όπως ο αναδασμός ανατολικής Βίστριζας, αλλά και να προχωρήσουν έργα όπως τα φράγματα Σμόκοβου, Ψαχνών και Δύστου.
Πηγή: skai.gr