Κλείσιμο

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ έχει δεχθεί ότι το πόρισμα για τα εργασιακά θα είναι η βάση της διαπραγμάτευσης

Το ΔΝΤ έχει δεχθεί ότι το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά θα είναι η βάση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το κείμενο των 12 θέσεων της επιτροπής.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων δεν αποτελεί θέση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς η Αθήνα επιμένει στο κοινό ανακοινωθέν των κοινωνικών εταίρων.

«Η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας είναι η αρχή για την αναστροφή της γενικευμένης απορρύθμισης που προκάλεσαν τα μνημόνια στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει μνημονιακός περιορισμός για την όποια αναστροφή των πολιτικών απορρύθμισης της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος δεσμεύθηκε πως η Ελλάδα θα σεβαστεί την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, αλλά ο τρόπος εισαγωγής και ενσωμάτωσης των δεσμεύσεων στην ελληνική νομοθεσία, εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: skai.gr