Συνάντηση Δραγασάκη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, είχε συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης, με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Valiollah Seif παρουσία του Ιρανού πρέσβη στη χώρα μας Majid Motallebi Shabestari.

Όπως ενημέρωσε το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία έδωσε το παρών και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε την ιρανική αντιπροσωπεία για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής σχέσης, στη βάση συγκεκριμένων έργων και σχεδίων.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, στάθηκε στις προοπτικές στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας ότι μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη των δύο χωρών. Ο Valiollah Seif έθεσε την έναρξη των ελληνοϊρανικών σχέσεων στον τραπεζικό τομέα, ως βάση μελλοντικών οικονομικών συνεργασιών.

Όπως αναφέρει η αντιπροεδρία, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την προσδοκία να είναι καρποφόρο το διήμερο των επαφών της ιρανικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, αξιοποιώντας περαιτέρω τη διάθεση των ελληνικών τραπεζών για συνεργασία με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Ιράν.
Πηγή: skai.gr