Παραλίγο να έρθουν στα χέρια Πολάκης - Κεγκέρογλου στη Βουλή

Μετά τον υπουργό Υγείας και τον Άδωνι Γεωργιάδη που μετέτρεψαν την Ολομέλεια της Βουλής σε «American Bar», τη σκυτάλη πήραν ο Παύλος Πολάκης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, που διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε υψηλότατους τόνους και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, καθώς ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε γίνει έξαλλος και έχοντας σηκωθεί από το έδρανό του ήταν έτοιμος να κατευθυνθεί προς τον κ. Πολάκη.

Αφορμή για να ανάψουν τα αίματα αρχικά στάθηκε ο χαρακτηρισμός «νεκροθάφτης της υγείας», που απέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του κόμματός της.

Ο κ. Πολάκης φανερά ενοχλημένος έσπευσε να απαντήσει, τονίζοντας στην κ. Χριστοφιλοπούλου ότι το αν είναι «νεκροθάφτης της υγείας» θα το κρίνουν οι ασφαλισμένοι κι οι εργαζόμενοι.

«Δεν θα το κρίνει η ΠΟΕΔΗΝ της οποίας κάνετε κόπυ πάστε τις ανακοινώσεις κι ενοχλούνται γιατί τους κόψαμε τη διαφημιστική δαπάνη από το ΚΕΕΛΠΝΟ», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όταν ξαφνικά επιτέθηκε με οξύτητα εναντίον του Βασίλη Κεγκέρογλου, υποστηρίζοντας ότι τον αποκάλεσε «γελοίο».

«Γελοίος είστε και φαίνεστε κύριε Κεγκέρογλου. Αυτό είπατε προηγουμένως και με είπατε και χαμένο κορμί», είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Πολάκης, προκαλώντας την έκρηξη του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Κεγκέρογλου είχε σηκωθεί όρθιος και διαμαρτυρόταν εντόνως αποκαλώντας τον κ. Πολάκη «τραμπούκο», ενώ στο παρά ένα δεν πιάστηκε στα χέρια μαζί του, αφού προχώρησε προς τα υπουργικά έδρανα με απειλητικές διαθέσεις, αλλά στα μέσα της διαδρομής επικράτησε προφανώς η ψυχραιμία.

Όταν πια οι τόνοι έπεσαν η Εύη Χριστοφιλοπούλου επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη, κατηγορώντας τον για «καθεστωτισμό».

«Σε συνθήκες κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας που ακόμα ισχύει, καμία προσπάθεια Μαδουροποίησης και εγκαθίδρυσης καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα περάσει. Σε μια Δημοκρατία κάθε ερωτών βουλευτής έχει δικαίωμα να κρίνει. Το δικαιούμαι από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό. Ο χαρακτηρισμός πολιτικός νεκροθάφτης υγείας είναι ακριβώς πολιτικός και την τεκμηριώσαμε επειδή μέρα τη μέρα σκάβεται ο τάφος του ΕΣΥ», υπογράμμισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου απάντησε με απαξιωτικό ύφος στον Παύλο Πολάκη, χωρίς καν να απευθυνθεί στον ίδιο αλλά μιλώντας προς το προεδρείο. «δεν είπα γελοίο τον κ. Πολάκη, γιατί εδώ και καιρό έχω πάψει να ασχολούμαι μαζί του μετά τη διαπίστωση ότι είναι αναξιόπιστος πολιτικά. Άρα ήταν αυθαίρετη η φράση ότι δήθεν του την απηύθυνα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά