Σφοδρή σύγκρουση Τσακαλώτου – Χατζηδάκη στο «παρά ένα» της ψηφοφορίας

Με μία σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλειδή Τσακαλώτου και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Οι δύο άνδρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους κινούμενοι σε ιδιαίτερα ψηλούς τόνους και με αλληλοκατηγορίες.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Χατζηδάκης εξαπολύοντας εκ νέου οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι όσο είναι ο ίδιος υπουργός και κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις φορέων που εντάσσονται στο υπερταμείο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συστηματική ασυνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις της και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται υπό κατάρρευση.

«Δεν θα είστε για πολύ ακόμα εσείς υπουργός και πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας. Τι νόημα έχει μια δημόσια δήλωσή σας αφού απ’ όσα λέτε κάνετε πάντα τα αντίθετα», σχολίασε σκωπτικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ νωρίτερα αναφερόμενος στον κωμικό Γκράουτσο Μαρξ είχε αναφέρει για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «είναι αληθινοί Μαρξιστές υπό την έννοια όμως ότι υποστηρίζουν αυτό που είχε πει ο κωμικός Γκράουτσο Μαρξ “αυτές είναι οι απόψεις μου αν δεν σας αρέσουν διαθέτω κι άλλες”», ενώ είχε παραφράσει και τον Καζατζάκη λέγοντας «οι έλληνες δεν ελπίζουν σε τίποτα. Ευτυχώς σε λίγο καιρό θα είμαστε ελεύθεροι».

Το δριμύ κατηγορώ του κ. Χατζηδάκη προκάλεσε την έκρηξη του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αναζητώντας τη «ρελάνς» πέρασε στην αντεπίθεση, καλώντας τον «γαλάζιο» βουλευτή να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει η ΝΔ με τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ εάν γίνει κυβέρνηση.

«Από χθες σας λέω ότι δεν πρόκειται όσο είμαστε κυβέρνηση να υπάρξει ιδιωτικοποίηση σε ρεύμα και νερό κι εσείς επιμένετε στα δικά σας. Έχετε τα εντόσθια να γίνει διάλογος σε αυτή Βουλή; Και να μας πείτε η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ είναι ασφαλείς στα δικά σας τα χέρια;; Πείτε μας ένα ναι ή ένα όχι. Τι θα κάνετε αν γίνετε κυβέρνηση; Θα ακολουθήσετε τη δική μας πολιτική ή θα ιδιωτικοποιήσετε ρεύμα και νερό;», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Πηγή: Ναντίν Χαρδάλια