Βουλή: Επεισόδιο με στελέχη της ΛΑΕ - Πέταξαν φυλλάδια στα βουλευτικά έδρανα (φωτό)

Ένταση και αναστάτωση επικράτησε την Τρίτη το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής με βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να φωνάζουν ασταμάτητα, διακόπτοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά που βρισκόταν στο βήμα.

Αιτία για την οχλαγωγία στάθηκε ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχη του ΛΑΕ, Στάθη Λεουτσάκο και Θανάση Πετράκο, οι οποίοι πέταξαν από τα θεωρεία φυλλάδια ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις σε μια προσπάθεια να στηλιτεύσουν τη στάση των πρώην συντρόφων τους απέναντι στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας μέσω της μεταβίβασης 6 ΔΕΚΟ στο υπερταμείο με τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησής τους.

Τα φυλλάδια έπεσαν στα βουλευτικά έδρανα εγείροντας τις αντιδράσεις και τα σκωπτικά σχόλια των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ ο κ. Μαντάς που βρισκόταν στο βήμα αρκέστηκε να σχολιάσει ότι το Κοινοβούλιο είναι χώρος ιδεών και ανταλλαγής απόψεων, αποφεύγοντας να επεκταθεί για να μη ρίξει λάδι στη φωτιά.



Το περιστατικό πάντως ήταν αρκετό για να προκαλέσει τον εκνευρισμό της κυβερνώσας πλειοψηφίας με τον προεδρεύοντα Γιώργο Βαρεμένο να κάνει λόγο για "σόου" , ενώ η αντιπολίτευση άδραξε την ευκαιρία να "τρολάρει" άγρια την κυβέρνηση.

"Γίναμε μάρτυρες μίας δράσης από πρώην βουλευτές που αφορούν ΣΥΡΙΖΑ και ιδιωτικοποίηση των πάντων που προωθεί σύμφωνα και με φέιγ βολάν που διανεμήθηκε με παράξενο τρόπο για να θυμίσει σε εσάς τη συνείδηση κι όσα λέγατε πριν. Βουλευτές για τους οποίους έπρεπε να φροντίσετε να είναι σε αυτά τα έδρανα κι όχι στα θεωρεία αλλά τους αποκλείσατε για να μη σας υπενθυμίζουν τι τάζατε στον ελληνικό λαό και τι κάνετε σήμερα", σχολίασε δηκτικά ο Βασίλης Κεγκέρογλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

"Το κείμενο που πετάχτηκε είναι από κάποιον που πήρε νόμπελ λογοτεχνίας - δεν θα το διαβάσω - το αφιερώνω σε συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που δικαιούνται νόμπελ υποκρισίας", σημείωσε από την πλευρά της η Άννα Καραμανλή από τη ΝΔ.

Όπως αποδείχτηκε στο επίμαχο φυλλάδιο αναγράφεται η φράση του Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου, που έχει βραβευτεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας και έχει τον ειρωνικό τίτλο "Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα".

Ως προς το παρασκήνιο οι κύριοι Πετράκος και Λεουτσάκος βρίσκονταν από ώρα στη Βουλή κι αφού ήπιαν τον καφέ τους στο καφενείο του Κοινοβουλίου ανέβηκαν στα θεωρεία έχοντας προμελετημένο σχέδιο τη συμβολική κίνηση στην όποία προέβησαν.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκερόγλου σχολίασε ότι «γίναμε μάρτυρες δράσης από δυο πρώην βουλευτές σας, κατά της ιδιωτικοποίησης των πάντων, με φειγ βολάν που μοιράστηκε σε ένα παράξενο τρόπο» Στο σημείο αυτό, πρότεινε να μην τιμωρηθούν οι πρώην βουλευτές της ΛΑΕ. «Τους αποκλείσατε από τα μπροστινά έδρανα (σ.σ δίπλα στο προεδρείο όπου κάθονται πρώην υπουργοί, πρόεδροι κομμάτων και βουλευτές) για να μην σας υπενθυμίσουν τι τάζατε στον ελληνικό λαό» δήλωσε δε.
Πηγή: Ναντίν Χαρδάλια