Κουτσούμπας: Φερετζές της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνηση η κόντρα με ΔΝΤ – Εκκλησία

«Οι εργαζόμενοι να δουν πίσω από τη χρυσόσκονη που σκορπάει η κυβέρνηση τη φορμόλη του σάπιου συστήματος που αναδύει» δήλωσε την Τρίτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Διατείνεται η κυβέρνηση ότι θα κάνει σκληρή διαπραγμάτευση κατά ακραίων απαιτήσεων ΔΝΤ όταν η τράπουλα είναι πραγματικά σημαδεμένη κι οι νέες ανατροπές έχουν συμφωνηθεί με το μνημόνιο» τόνισε ο γγ. Του ΚΚΕ.

Χαρακτήρισε δε ως φερετζέ της αντιλαϊκή πολιτικής της κυβέρνησης την αντιπαράθεση με ΔΝΤ και Εκκλησία. «Ακόμα κι η αντιπαράθεση με την Εκκλησία για το μάθημα θρησκευτικών, που στα περισσότερα κράτη έχει λυθεί, η κυβέρνηση την παρουσιάζει δίπολο ‘‘πρόοδος – συντηρητισμός’’… Προσπαθεί να κερδίσει ένα πιο ριζοσπαστικό κομμάτι ακροατηρίου τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά, πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, είναι ο φερετζές τους κυβέρνησης για την αντιλαϊκή πολιτική τους που αναδύει τη φορμόλη συστήματος που είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει να δουν οι εργαζόμενοι πίσω από τους χρυσόσκονη που σκορπίζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον γγ. του ΚΚΕ, «ο Τσίπρας από Νέα Υόρκη εξήγγειλε συμβιβασμούς στα εργασιακά που είναι ο πυρήνας τους επόμενης επίθεσης».

«Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να πει τέλος οι θυσίες για τα κέρδη των λίγων – με κατάργηση όλων αντιλαϊκών νόμων τελευταίων ετών και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» τόνισε ακόμη.

«Εμείς θα είμαστε μέσα στο κίνημα τους αγώνες εναντία σε όσους σηκώνουν εδώ μέσα το χέρι τους και ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους» διεμήνυσε ο γγ. του ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr