Σπίρτζης: To ΠΑΣΟΚ του σήμερα με το ΠΑΣΟΚ του χθες δεν έχουν καμία σχέση (live)

Για δεύτερη μέρα σήμερα υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση του Χρήστου Σπίρτζη με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Αφορμή οι ειρωνικοί χαρακτηρισμοί του αντιπροέδρου της ΝΔ, κατά του Γιάννη Τσιρώνη και άλλων Υπουργών τους οποίους χαρακτήρισε πολιτικά ανθρωπάκια, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες τους.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο ίδιος όταν διαφώνησε με το κόμμα του παραιτήθηκε, ενώ οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στη θέση τους. Επιτέθηκε στον κ. Σπίρτζη, υποστηρίζοντας ότι στήριξε όλα αυτά τα χρόνια τον υπέρμετρο δανεισμό Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής και τον κάλεσε να πάρει θέση σχετικά με τον ποιόν εννοούσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου όταν είπε ότι ο κ. Καλογίτσας και μέλη της κυβέρνησης είχαν συνάψει συμφωνία η οποία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους της. Ζήτησε δε σχολιασμό των καταγγελιών Κούλογλου ότι ο Καλογρίτσας ήταν σε κρυφή συνεννόηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το διαγωνισμό για τις άδειες.

«Τρέματε σαν το ψάρι… Σάς πίασανε με τη γίδα στην πλάτη… Θα σας κυνηγάει για πολύ καιρό ο Καλογρίτσας, είστε αξιοθρήνητος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας, ο κ. Σπίρτζης αρνήθηκε ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ ή ως Υπουργός λειτούργησε μεροληπτικά υπέρ του κ. Καλογρίτσα και κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ότι σηκώνουν το θέμα των σχέσεων της τράπεζας Αττικής με τον κ. Καλογρίτσα για να μην καταγγελθούν τα δάνειά τους. Υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε κανένα έργο στην εταιρεία Καλογρίτσα και ότι τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου τα πήρε επειδή έδωσε την μεγαλύτερη έκπτωση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο όταν ο κ. Σπίρτζης επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι«τo ΠΑΣΟΚ του σήμερα με το ΠΑΣΟΚ του χθες, το ΠΑΣΟΚ του σοσιαλισμού, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελευθερισμού και της Δεξιάς».

Νωρίτερα ό κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας τον ψεύτη και τον καλύτερο μαθητή του Θεόδωρου Δηλιγιάννη.

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δισεκ. ευρώ θα ψηφισθεί το βράδυ, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει για τις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Καρπούς απέδωσε στο μεταξύ το μασάζ του Μεγάρου Μαξίμου στον Γιάννη Τσιρώνη και τον Γιώργο Δημαρά, που προέρχονται από τους Οικολόγους Πράσινους το Πανελλαδικό Συμβούλιο των οποίων είχε διαμηνύσει ότι οι βουλευτές του θα καταψηφίσουν τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου με την οποία μεταβιβάζονται στο υπερταμείο η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ψηφίζεται εντός της ημέρας στη Βουλή.

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά