Ένταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Στη Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται και ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, έχει μεταφερθεί η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης,  εμφανίστηκε ως υπέρμαχος του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΚΟ υποστηρίζοντας ότι το λεγόμενο Υπερταμείο έγινε για να αποτελέσει ανάχωμα στις ιδιωτικοποιήσεις που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Υποστήριξε ακόμη ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση ενώ ο ίδιος ως Υπουργός Ενέργειας απέτρεψε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Επετέθη και προσωπικά στον Άδωνη Γεωργιάδη λέγοντας ότι «Αν σε μια Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι Υπουργός Οικονομικών ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο δεν θα ξεπουληθούν τα πάντα αλλά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο».

Απαντώντας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε στον κύριο Σκουρλέτη να ζητήσει από τον κύριο Πιτσιόρλα να εξαιρέσει από τις ιδιωτικοποιήσεις τα ποσοστά των οργανισμών που έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Στην χώρα δεν αναζητείται ψεύτης. Έχουμε ψεύτη τον κύριο Πρωθυπουργό. Τον καλύτερο μαθητή του Θεόδωρου Δηληγιάννη και Αριστερά Μαδούρο» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος που μίλησε. «Έχετε το θάρρος, πρόσθεσε, μετά από όσα έχουν γίνει με τις τηλεοπτικές άδειες να έρχεστε εδώ και να μιλάτε για νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Αυτό είναι θράσος», τόνισε ο κ Λοβέρδος.

Για «ολετήρες και ηχείο του ψεύδους» έκανε λόγο πριν από λίγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας στην αντιπολίτευση.


Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά