Τσακαλώτος: Το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί συμβιβασμό για την κυβέρνηση

Στην ομολογία ότι «δεν αποκλείεται η ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ που εντάσσεται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας» προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Τόνισε, ωστόσο πως όσο είναι ο ίδιος Υπουργός και κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να βάλουν την υπογραφή τους για κάτι τέτοιο.

Παραδέχτηκε επίσης ότι η συγκρότηση του υπερταμείου αποτελεί συμβιβασμό για την κυβέρνηση, τονίζοντας όμως ότι «είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε ένα εργαλείο αύξησης της αξίας της δημόσιας περιουσίας».

Νωρίτερα Σπίρτζης και Σκουρλέτης προσπάθησαν να πείσουν ότι η μεταβίβαση των ΔΕΚΟ δεν σημαίνει και ιδιωτικοποίηση.

Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης επικαλέσθηκε ακόμη και τον Ιησού λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν υπάρχει ιδιώτης που θα ενδιαφερθεί για έναν φορέα που έχει 800 εκατομμύρια ευρώ δάνειο ΚΑΙ δεν έχει περιουσία, εκτός αν κατέβει ο Ιησούς Χριστός να την αγοράσει.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για προπαγάνδα της αντιπολίτευσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ καθοδηγούνται από πολιτικές σκοπιμότητες.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΝΔ ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στο μόνο που πιστεύει είναι στον πολιτικό χαμελαιοντισμό».

Μάλιστα διερωτήθηκε ειρωνικά «λέτε δεν θα κάνετε ιδιωτικοποιήσεις αλλά αξιοποίηση. Τι θα κάνετε δηλαδή; Θα βάλετε πεταλούδες να πετάνε και θα φτιάξετε παιδικές χαρές;».
Πηγή: skai.gr