Κλείσιμο

Σπίρτζης: Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα αγόραζε ΔΕΚΟ με χρέη – δεν πωλούνται

Με την κυβέρνηση να γίνεται δέκτης του ανελέητου σφυροκοπήματος της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών φορέων με αιχμή τη μεταβίβαση 6 επιπλέον ΔΕΚΟ στο υπερταμείο και κατηγορίες περί πρωτόγνωρου ξεπουλήματος, οι αρμόδιοι υπουργοί επιχειρούν να πάρουν με όποιο τρόπο τη «ρεβάνς» και να αντιστρέψουν το κλίμα, αποτινάσσοντας από πάνω τους το ενδεχόμενο ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι στόχος είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Σε μία τέτοια αγωνιώδη προσπάθεια πειθούς επιδόθηκε και ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής, που ανεβάζοντας τους τόνους και επιστρατεύοντας την ειρωνεία επιχείρησε να διαβεβαιώσει το ακροατήριο ότι οι δημόσιοι οργανισμοί που μεταβιβάζονται στο Ταμείο υπερταμείο δεν πρόκειται να πωληθούν, φτάνοντας στο σημείο να επικαλεστεί ακόμη και τον Ιησού.

«Δεν μπορεί με τους κανόνες της αγοράς που επικαλείται η νεοφιλεύθερη πτέρυγα της Βουλής κι όσες την αβαντάρουν να υπάρξει ιδιώτης που θα ενδιαφερθεί για έναν φορέα που έχει 800 εκατομμύρια ευρώ δάνειο, δεν έχει περιουσία κι έχει πολλά εκατομμύρια διεκδικήσεις, εκτός αν κατέβει ο Ιησούς Χριστός να την αγοράσει. Άρα οι καταγγελίες ότι πάνε αυτοί οι φορείς για πώληση δεν ισχύει. Αυτοί οι φορείς δεν πάνε για πώληση. Δεν πάνε για ιδιωτικοποίηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Σπίρτζης, αναφέροντας ως παράδειγμα τις Κτιριακές Υποδομές για να γενικεύσει την αναφορά του σε όσες ΔΕΚΟ έχουν χρέη και διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους στις Κτιριακές Υποδομές ότι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας τους .

Ενδεικτική της αγωνίας της κυβερνώσας πλειοψηφίας να μην ταυτιστεί με ιδιωτικοποιήσεις είναι και η παρέμβαση του προεδρεύοντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος υπερβαίνοντας το ρόλο του και απευθυνόμενος στον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί κανένας φορέας. Η στάση του κου Μπαλαούρα προκάλε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που τον κατηγόρησαν για μη θεσμική συμπεριφορά, για να λάβουν την απάντησή του: «δεν κάνω σχόλια; Γιατί; Τι είναι ο πρόεδρος; Να δίνει την τράπουλα έτσι να μιλάτε εσείς;».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά