Δρίτσας: Σε 8 μήνες το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, δήλωσε ότι σε περίπου οκτώ μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον δήμο.

Σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Αχαΐας και η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στο πλαίσιο της 8ης πανελλήνιας έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου, με θέμα «Το Περιθώριο», ο κ. Δρίτσας είπε αναφερόμενος στον ρόλο του Πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο ζήτημα, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το μήνυμα πριν εκλεγεί πρωθυπουργός» και συνέχισε: «Δεν το έταξε, δεν το υποσχέθηκε, αλλά το ενσωμάτωσε στους στόχους του και όταν ανέλαβε την ευθύνη της κυβέρνησης, ενεργοποίησε υπουργούς, συμβούλους και οργανισμούς, για να υλοποιηθεί η απόδοση του θαλασσίου μετώπου, αφού ήταν μέσα στο πρόγραμμά μας».

Για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, σημείωσε ότι «ήδη ξεκίνησε το στάδιο εφαρμογής και όποια προβλήματα στην πορεία προκύψουν, θα τα λύσουμε»
Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν η μελέτη, το ύψος του κόστους και η χρηματοδότηση, για αυτό, όπως συμπλήρωσε, «θα πρέπει να επινοήσουμε λύσεις».

Όσον αφορά το νέο εμπορικό λιμάνι και την προοπτική του, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «έχουμε χάσει χρόνο».

Αρχικά, όπως ανέφερε, «έπρεπε να είναι ενταγμένη η προοπτική του νέου εμπορικού λιμανιού στο στρατηγικό πλαίσιο επενδύσεων μεταφορών 2014 - 2015, αλλά για κάποιους λόγους, που έκριναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτό πάγωσε».

«Έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και έχουμε μεταφέρει το μήνυμα να ενταχθεί το νέο εμπορικό λιμάνι στο νέο στρατηγικό πλαίσιο επενδύσεων μεταφορών και να κριθεί επιλέξιμο», πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι επόμενο στάδιο , είναι η διαμόρφωση μελέτης σκοπιμότητας και όπως σημείωσε, «πρέπει να περιγράψουμε τεκμηριωμένα την νέα προοπτική του νέου εμπορικού λιμανιού». 
Πηγή: skai.gr