Βούτσης: Θα αποδειχθεί ότι η διαδικασία για τις άδειες θα είναι μεγάλη τομή

«Άσφαιρα πυρά» της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τα περί «απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ» και τονίζει πως στο τέλος της διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών θα είναι κοινή η παραδοχή ότι υπήρξε μια μεγάλη τομή, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να προκαλούνται περιττές πολιτικές εντάσεις για το θέμα, όταν όλα λειτουργούν στο πλαίσιο των νόμων του κράτους.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βούτσης απαντά στον πρόεδρο της ΝΔ που κατήγγειλε ότι η Βουλή «λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας», δηλώνει πως κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει μια άριστη συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και επισημαίνει ότι έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα για να είναι η Βουλή ανοιχτή στην κοινωνία, στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα και δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, στη νεότητα και στα σχολειά.

Αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών στη Βουλή, με την εξής παρατήρηση: «Είναι λάθος να αποδεχόμαστε την έκπτωση της πολιτικής, την υποταγή της, την υποτέλεια της, την υπαλληλία της -σε ένα βαθμό- στους νόμους της αγορά και στους νόμους των media. Η πολιτική έχει ακόμα την εξουσία και την ευθύνη των αποφάσεων».

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ