Κουμουτσάκος: Οσμή διαπλοκής στην Attica - Έξαρση αυταρχισμού της κυβέρνησης

Για οσμή διαπλοκής στην υπόθεση της Attica Bank, και για έξαρση αυταρχισμού, αλλεπάλληλες καθεστωτικές πρακτικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

«Η βούληση της κυβέρνησης να επιβάλλει ολιγοπώλιο τηλεοπτικών σταθμών και μονοπώλιο στον έλεγχο της ενημέρωσης προδίδει έξαρση αυταρχισμού και ολοκληρωτικής νοοτροπίας» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «εδώ που φτάσαμε πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όλων των εμπλεκομένων».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «πρώτον για ποινικές και -όχι μόνον- πολιτικές ευθύνες είχε μιλήσει εδώ και αρκετές ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών. Δεύτερον, υπάρχει, ήδη, εμπλοκή της Δικαιοσύνης, μετά από σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων, που δεν περιορίζονται στην αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά. Τρίτον υπάρχουν στοιχεία που είναι ανάγκη να διερευνηθούν από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και σ' αυτό θα επιμείνουμε αταλάντευτα. Θέλουν δεν θέλουν θα έρθουν στη Βουλή. Δεν μπορεί να κρύβουν και να κρύβονται. Δεν μπορεί να μιλούν για διαφάνεια και να επιβάλλουν συσκότιση. Και τέταρτον. Μετά από όλα αυτά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση αυτή.

Για τη ΝΔ είναι καθήκον και υποχρέωση δημοκρατίας, να μην επιτρέψει τη χειραγώγηση της ενημέρωσης από μια γκρίζα αυταρχική διακυβέρνηση, εξηγεί ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Οσμή διαπλοκής για την Attica Bank»

Όσον αφορά την υπόθεση της Attica Bank και τη δανειοδότηση Καλογρίτσα ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει ότι «τα στοιχεία, από τα οποία αναδύεται έντονη οσμή διαπλοκής προϋπήρχαν. Αφορούν τον νόμο Παππά, τη μεθόδευση του διαγωνισμού- παρωδία, τα πόθεν έσχες, την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης για εξηγήσεις στη Βουλή».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δηλώνει ακόμη πως «αποδείχθηκε -και μάλιστα με τον πιο οδυνηρό τρόπο- ότι τα ψέματα δεν δημιουργούν, αλλά σκοτώνουν προσδοκίες». Θυμηθείτε, τονίζει, πόσες προσδοκίες είχαν εναποθέσει οι πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ και πόσο απελπίστηκαν όταν είδαν να γίνονται τα ακριβώς αντίθετα. «Σε μια εποχή που το ψέμα έγινε καθεστώς η επιδίωξη της αλήθειας είναι επαναστατική πράξη. Επανάσταση που γεννά πραγματικές προσδοκίες» δηλώνει για τις περιορισμένες υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

«Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών Βουδούρη»

Για το προσφυγικό, ο βουλευτής μιλάει πρακτικές με οσμή σκανδάλων με αφορμή τις καταγγελίες του τέως γγ. Πρώτης Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη, ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνει ότι καταθέτει μαζί με επτά ακόμη βουλευτές της ΝΔ ερώτηση στη Βουλή ζητώντας πλήρη στοιχεία κα εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για τις «σκιές» στη διαχείριση του προσφυγικού.

«(Το προσφυγικό) είναι ένα τεράστιο διεθνές πρόβλημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη καμία χώρα. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση όχι μόνον αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, αλλά βυθίζεται σε πρακτικές με οσμή σκανδάλων. Οι τελευταίες καταγγελίες του κ. Βουδούρη απαιτούν άμεση διερεύνηση. Τόσο από τη Βουλή, όσο και από τη Δικαιοσύνη» παρατηρεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Πηγή: skai.gr