Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από ΝΔ για το πόθεν έσχες Καλογρίτσα (upd)

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν την Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι βουλευτές της ΝΔ, Μ. Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ιω. Τραγάκης, Κ. Τζαβάρας και Χ. Αθανασίου κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό που αφορά στις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

Με αυτή ζητούν
να καταλογιστούν ευθύνες για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, που με πράξεις ή παραλείψεις τους ανακήρυξαν οριστικούς τους υπερθεματιστές των αδειών μεταξύ των οποίων τον Ιω. Καλογρίτσα, αλλά και για συνέργεια στα αδικήματα αυτά στον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Ελ. Κρέτσο.

Όπως υποστηρίζεται, "υφίστανται τουλάχιστον ισχυρές ενδείξεις ότι η επιτροπή παραβίασε το καθήκον της προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο τηρήσεως των περιουσιακών του στοιχείων και ψευδώς βεβαίωσε ότι διενήργησε τον έλεγχο επάρκειας των οικονομικών μέσων του κ. Καλογρίτσα με βάση τους όρους της προκήρυξης".

Παράλληλα, αναφέρεται ότι "προφανώς αποδεχόμενος ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης την εισήγηση της επιτροπής και ανακηρύσσοντας οριστικούς υπερθεματιστές, μεταξύ αυτών και την εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα, ουσιωδώς συνέπραξε στην τέλεση των ανωτέρω και ενδεχομένων και άλλων ποινικών αδικημάτων".

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης δύο από τα αδικήματα που περιγράφονται στην μήνυση έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

"Βρισκόμαστε ενώπιον ενός μεγάλου σκανδάλου, το φέραμε στη Βουλή και τώρα και στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Παππάς να λογοδοτήσει γιατί 2.500 στα κανάλια χάνουν δουλειά τους" πρόσθεσε αργότερα από τη Βουλή ο κ. Βορίδης. 

«Φαίνεται ότι η μεγάλη μάχη διαπλοκής ήταν για να υπάρξουν παρεμβάσεις για να υπάρξει υπερθεματιστής φίλα προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ και να έχει κανάλι» δήλωσε δε ο βουλευτής. 

Μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατέθεσε το μεσημέρι και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Η μήνυση στρέφεται κατά της Επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr