Την Τρίτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα

Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, πρόκειται τελικά να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι της τρέχουσας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Αυτό αποφάσισε πριν από λίγο η Διάσκεψη των Προέδρων.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από κοινοβουλευτικές πηγές το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Παρασκευή και να εισαχθεί προς επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος σε δύο συνεδριάσεις (πρωί και απόγευμα).

Βάσει αυτού του προγραμματισμού μετατίθεται για την Τετάρτη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, που έχει αιτηθεί η ΝΔ.

Η επιστροφή στις αγορές από το 2017 είναι το νέο αφήγημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπως το σκιαγράφησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει θετική ανάπτυξη φέτος και μερική επιστροφή στις αγορές ομολόγων το 2017.

Mεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι τα έσοδα της κυβέρνησης και οι εισροές από τον τουρισμό είναι ισχυρά και ότι η Ελλάδα μπορεί να καταγράψει ανάπτυξη της τάξης του 0,2% έως 0,4% φέτος, πολύ παραπάνω από την πρόβλεψη της Eurostat, που προέβλεψε συρρίκνωση κατά 0,3%.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr