Αποφασισμένη για το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς η κυβέρνηση

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν κατάφεραν να αδειοδοτηθούν εμφανίζεται η κυβέρνηση, στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε τους τηλεοπτικούς σταθμούς «αυθαίρετα σε δασική έκταση».

«Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ' αυτήν μπορείτε να πείσετε στ' αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν;» διερωτήθηκε ρητορικά η κ. Γεροβασίλη.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, επίσης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο οποίος χαρακτήρισε τους τηλεοπτικούς σταθμούς «παράσιτα».

«Η κυβέρνηση ξεκινά από μια νέα αφετηρία το έργο της, που συνίσταται στην αντιμετώπιση της λιτότητα, τη διεύρυνση της Δημοκρατίας και την ίδρυση ενός νέου κοινωνικού κράτους. Χωρίς να παρεμβάλλονται 'παράσιτα'...» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κυβερνητικές πηγές, με διαρροή που δημοσιεύεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξαπολύουν επίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης, καταλογίζοντάς τους «όψιμο ενδιαφέρον» για την ανθρώπινη εργασία.

Επίσης όψιμο ενδιαφέρον καταλογίζουν στη Νέα Δημοκρατία, που σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «συντάσσεται με τους καναλάρχες που χάνουν την τζάμπα άδεια και χύνουν μαζί τους κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους».

Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τον διαγωνισμό-παρωδία, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ύψος του τιμήματος «δείχνει σε τι επίπεδο, λεηλατήθηκε τα προηγούμενα χρόνια το δημόσιο συμφέρον και, βεβαίως, ποιοι είναι οι ωφελημένοι από αυτό».

Οι κυβερνητικές πηγές κάνουν επίσης λόγο για την έκδοση και θεματικών αδειών, λέγοντας ότι «οι επιχειρήσεις που δεν πήραν άδεια μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους είτε διεκδικώντας θεματική άδεια είτε παρέχοντας το πρόγραμμά τους διαδικτυακά είτε εντάσσοντάς το σε συνδρομητικές πλατφόρμες».

Για «εθισμό στο ψέμα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, καταγγέλλοντας ότι «επιτίθεται βάναυσα στη νοημοσύνη των πολιτών».

Την ίδια ώρα χιλιάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί αναμένεται να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση για δημιουργία νέας διαπλοκής.
Πηγή: skai.gr