Δουκάκης: Θα προσπαθήσω να προειδοποιήσω τον Τσίπρα όσο μπορώ περισσότερο

«Θα προσπαθήσω να προειδοποιήσω τον Τσίπρα όσο μπορώ περισσότερο». Αίσθηση προκαλεί η σιβυλλική δήλωση του ελληνοαμερικανού πρώην υποψηφίου πρόεδρου των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκη στο ΑΜΠΕ ενόψει της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών στο κέντρο της Αθήνας, θα θέσει πολλά ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα, θα προσπαθήσει να τον προειδοποιήσει όσο μπορεί περισσότερο για διάφορα θέματα, και θα ζητήσει να μάθει με ποιον τρόπο οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Ο κ. Δουκάκης τόνισε πως η λιτότητα δεν βοήθησε την Ελλάδα να βγει από τη βαθιά ύφεση, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα πράγματα τα οποία πρέπει να κάνει η χώρα μας τα υλοποιεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ πήραν το μάθημα από τη βαθιά ύφεση της δεκαετίας του 1930 και υπογράμμισε πως η Ελλάδα χρειάζεται οικονομική ώθηση. «Το πώς θα δημιουργηθεί αυτή η ώθηση από την ΕΕ είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται επεξεργασία» ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν γίνεται να επιβάλλονται συνεχείς μειώσεις και αυξημένη φορολόγηση, καθώς με αυτό τρόπο η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση».

Επίσης, ο Μάικλ Δουκάκης αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα. «Θεωρώ ότι οι Έλληνες κάνανε εκπληκτική δουλειά όσον αφορά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «ο αξιοσημείωτος τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση είναι ένας τρόπος να της δοθούν εύσημα. Δεν ήταν εύκολο».

Το «παρών» στην εκδήλωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, με μοναδικό ομιλητή τον κ. Δουκάκη, έδωσαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτές της ΝΔ, πρώην υπουργοί και βουλευτές, καθώς και προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου.
Πηγή: skai.gr