Ψηφίστηκε παρά τις αντιδράσεις το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Ψηφίστηκε την Τετάρτη το βράδυ, επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτιστμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις». Σημειώνεται ότι σειρά τροπολογιών του Νίκου Φίλη, όπως αυτή για τους αιώνιους φοιτητές, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.  

Την Τρίτη, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, κατά από Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή και «παρών» ψήφισαν Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Επί του συνόλου των άρθρων, υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, κατά ΝΔ και ΧΑ και «παρών» Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ ενώ η Ένωση Κεντρώων στο άρθρο 28 ψήφισε κατά. 

Σημειώνεται ότι το άρθρο που αφορά στα εργασιακά στην ιδιωτική εκπαίδευση ψήφισαν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, κατά ΝΔ, ΧΑ και «παρών» ψήφισαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων.

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε από σειρά τροπολογιών, σχεδόν 20, εκ των οποίων οι εννέα ήταν υπουργικές και μάλιστα στην πλειονότητά τους εκπρόθεσμες.

Τη δέσμευση ότι θα η ΝΔ ως κυβέρνηση θα επαναφέρει την Ελλάδα στην κανονικότητα εξέφρασε νωρίτερα με ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ βάλλει και κατά του υπουργού Παιδείας.

Με αφορμή και την επιστολή παραίτησης των έξι καθηγητών του Συμβουλίου Ιδρύματος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι «η απελευθέρωση του ελληνικού πανεπιστημίου από τα δεσμά του χθες, θα αποτελέσει βασικό μέλημα και μία από τις προτεραιότητες της μελλοντικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr