Κλείσιμο

Κόντρα Τόσκα – αντιπολίτευσης για το άβατο των Εξαρχείων

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και της αντιπολίτευσης ξέσπασε, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του διοικητή της τροχαίας Αθηνών, στον απόηχο και των δηλώσεων Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη.

«Ξέρουμε καλά πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι καταστάσεις, πώς για πάρα πολλά χρόνια κάποιοι έσπρωχναν τα προβλήματα της Αθήνας κάτω από το χαλί που λέγεται Εξάρχεια και ξέρουμε ότι κάποιοι δεν τολμούσαν να αγγίξουν τα προβλήματα» υποστήριξε στην ΕΡΤ ο κ. Τόσκας. Σημειώνεται, πάντως, ότι έως τώρα δεν έχει γίνει προσαγωγή υπόπτων για τον ξυλοδαρμό του άτυχου αξιωματικού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι το περιστατικό του ξυλοδαρμού δεν έγινε στα Εξάρχεια (σ.σ. έγινε στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Μπενάκη και οι δράστες χάθηκαν στα Εξάρχεια) και πρόσθεσε ότι η κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά.

«Εδώ και πολλές δεκαετίες, αυτοί που σχίζουν τα ιμάτιά τους τώρα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα, κατασκεύασαν χώρο απομόνωσης των τμημάτων στα Εξάρχεια προκειμένου να ησυχάσουν από την υπόλοιπη, την ευρύτερη περιοχή... Αντί να λύσουν τα προβλήματα προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τα προβλήματα ή να τα ρίξουν κάτω από το χαλί» υποστήριξε ο Νίκος Τόσκας.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «ο κ Τόσκας πριν μιλήσει στα ΜΜΕ, καλό θα ήταν, να ρωτήσει τους "Συντρόφους" του, πως δημιουργήθηκε το άβατο των Εξαρχείων». «Οι γνωστοί άγνωστοι είχαν πάντα πολιτικούς συνηγόρους και υποστηριχτές γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, κρείττον του λαλείν το σιγάν. Εκτίθεστε κ. Τόσκα» πρόσθεσε ο κ. Χριστίδης.

«Είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών - πλέον ούτε και των ίδιων των αστυνομικών» δήλωσε από την πλευρά του την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr