ΝΔ για αδειοδότηση: Γκεμπελικές μέθοδοι χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης

Για καθεστωτική λογική, και για γκεμπελικές μεθόδους χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, με αφορμή τον εν εξελίξει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ΝΔ υπογραμμίζει ότι όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι στον αέρα διότι το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά, και ξεκαθαρίζει εκ νέου ότι η ίδια ως κυβέρνηση θα τον καταργήσει με πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, αλλά με βασικές προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό. Ένα τέτοιο “γκρίζο” καθεστώς προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλός: Ολιγοπώλιο καναλιών και μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών».

Η ΝΔ διευκρινίζει ότι ενδιαφέρεται μόνο για την προστασία της Δημοκρατίας και την αχειραγώγητη ενημέρωση των Ελλήνων και τίποτε άλλο, και επαναλαμβάνει πως:

1ον. Η όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι ξεκρέμαστη. Είναι στον αέρα. Διότι το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του “νόμου Παππά”. Εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό, ο διαγωνισμός θα καταπέσει και όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν.

2ον. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το “νόμο Παππά” αποκαθιστώντας το ρόλο του Ε.Σ.Ρ., όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, με τρεις βασικές προϋποθέσεις:

• Απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων
• Αυστηρά ποιοτικά κριτήρια
• Ενιαίο τίμημα άδειας.

«Το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία του, δεν θεραπεύεται με τις γκεμπελικές μεθόδους της Κυβέρνησης.  Αλλάζει μόνον με απόλυτο σεβασμό του Συντάγματος, της ελεύθερης ενημέρωσης και της ελεύθερης αγοράς» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

«Η ΝΔ θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά»(!) Τι εννοείτε; Τι ακριβώς τάζετε και σε ποιον;» απάντησε στον κ. Κουμουτσάκο μέσω Twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Πηγή: skai.gr