Κλείσιμο

Παππάς για αδειοδότηση: Κανένας δεν πρέπει να προκαλεί την τύχη του

«Κανένας δεν πρέπει να προκαλεί την τύχη του» διαμήνυσε με απειλητικό ύφος στους υποψηφίους για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού την Τρίτη.

«Οι νόμοι ισχύουν γι' όλους ανεξαρτήτως ονόματος, ανεξαρτήτως ένδοξου παρελθόντος και μέλλοντος. Τελεία και παύλα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατεί δημόσιους λειτουργούς να παρακάμψει την πρώτη διαδικασία, η οποία είναι διαφανής και κρυστάλλινη, για τον διαγωνισμό πλανάται πλάνη οικτρά και νομίζει ότι ζει σε προηγούμενες εποχές», τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

Έκανε δε, λόγο για διαγωνισμό που «έχει πάρα πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για την εταιρική μορφή» αντιπαραβάλλοντάς τον με τον διαγωνισμό της DIGEA. «Αυτή η κυβέρνηση θα εφαρμόσει και το Σύνταγμα και τους νόμους» υποστήριξε ο υπουργός, παρά το γεγονός ότι με τη διαδικασία παρακάμπτεται το ΕΣΡ που είναι συνταγματικά η μόνη αρμόδια αρχή για την διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίτρζης εκτόξευσε απειλές προς τη DIGEA, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη, μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, να προχωρήσει στη διόρθωση του χάρτη συχνοτήτων.

Απροκάλυπτη και σκανδαλώδης είναι η στήριξη των κυβερνώντων στον εργολάβο των δημοσίων έργων, και «κόκκινο» κουμπάρο, κ. Καλογρίτσα, όπως διαφαίνεται με τη μέχρι στιγμής - εξόχως προβληματική - διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Στη διαδικασία του διαγωνισμού ανέκυψαν σοβαρά προβλήματα με τις υποψηφιότητες τόσο του ομίλου Καλογρίτσα, όσο και του κ. Βρυώνη (κανάλι Epsilon), ωστόσο ο γγ. Ενημέρωσης Λεύτερης Κρέτσος αποφάσισε να μείνει εκτός της διαδικασίας μόνο ο κ. Βρυώνης.

«Όλα είναι στον αέρα» δηλώνει πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμικό πανηγύρι.
.


Πηγή: skai.gr