Κλείσιμο

Αντιδρά η αντιπολίτευση στη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Στο πρωθυπουργό επιτίθενται αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης, εξ αφορμής της σημερινής συνέντευξής του στην Real News.

H Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αναξιοπιστία και του καταλογίζει ότι «οδηγεί τη χώρα στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο».

«Με αυτά που λέει στη συνέντευξή του μοιάζει να μην ζει στη χώρα μας. Προσπαθεί να ξεχάσει την υπερφορολόγηση που επέβαλε στη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους που τους έκοψε το ΕΚΑΣ, τους επαγγελματίες που πρακτικά δημεύει τις δουλειές τους, τους νέους που εξαπάτησε ωμά, τους ανέργους που σβήνει τις ελπίδες τους» προσθέτει η ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Πρωθυπουργό να «σταματήσει τουλάχιστον να εξοργίζει τους Έλληνες μιλώντας για ανάπτυξη» και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως εχθρό των επενδύσεων.

«Είναι θράσος να μιλά για κοινωνική πολιτική, την ώρα που κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ, που οι φόροι πνίγουν τα νοικοκυριά, που 40.000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών» προσθέτει. «Όχι άλλα ψέματα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο και τον λαό» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

«Από τις ανορθόγραφες μουτζούρες περάσαμε στην αφηρημένη καλλιγραφία», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «αν οι προχειρότητες και οι μεγαλοστομίες έσωζαν την Ελλάδα, θα είχαμε σωθεί εδώ και δεκαετίες».

«Λέξη για την υπερφορολόγηση και τη φυγή των επιχειρήσεων, λέξη για την ανεργία και τη μαύρη εργασία, λέξη για τον αγοραίο λαϊκισμό των φερέφωνων του, λέξη για τα σκάνδαλα και τα σκανδαλάκια του κομματικού (τους) κράτους, λέξη για τα 37.000 παιδιά που δεν θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς» έγραψε στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ο κ. Τσίπρας καλεί τον ελληνικό λαό να υπομείνει αγόγγυστα τα αντιλαϊκά μέτρα που του φορτώνει, δίπλα σ' αυτά των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο όνομα κάποιας ρύθμισης του χρέους, που θα εξακολουθεί να πληρώνει ο λαός, κάποιας μείωσης των πλεονασμάτων, που θα συνεχίσουν να βγαίνουν από το ξεζούμισμα των λαϊκών οικογενειών, κάποιας ανάκαμψης, που θα είναι μόνο για τα κέρδη των λίγων», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.


Πηγή: skai.gr