Στις Βρυξέλλες την Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο

Συναντήσεις με Κοινοτικούς Επιτρόπους θα έχουν την προσεχή Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, και ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Σταθάκης μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη θα συναντήσουν τον αρμόδιο για οικονομικά θέματα Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί. Η συνάντηση θα είναι προπαρασκευαστική ενόψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, σε συνέχεια και της επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα, τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος Οικονομικών ανέλαβε προσωπικά την εποπτεία εφαρμογής της συμφωνίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντικαθιστώντας στον ρόλο αυτό τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο που είχε ο Βρετανός, Τζόναθαν Χιλ.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομίας θα συναντηθούν με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και η πορεία ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ.
Πηγή: skai.gr