Κλείσιμο

ΝΔ: Γιατί Τσίπρας και Παππάς σιωπούν για τις καταγγελίες Καμμένου για τις άδειες;

Τη «σιωπή» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρμόδιου υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά απέναντι στις καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου ότι ο υποψήφιος καναλάρχης Καλογρίτσας προσπαθεί να ασκήσει πολιτική πίεση μέσω σάιτ για να λάβει μία από τις άδειες επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ούτε να αποδεχτεί τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εάν δεν υπάρξει συμμετοχή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τονίζοντας ότι η διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα και συνιστά «πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των μέσων ενημέρωσης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επικρίνει ακόμα τη γραμμή της κυβέρνησης να παραχωρήσει τις άδειες με μόνο κριτήριο τα χρήματα, επισημαίνοντας ότι καθ’ αυτόν τον τρόπο δεν αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων, ούτε η τεχνογνωσία τους, με συνέπεια να οδηγούμαστε σε «έξαρση της διαπλοκής».

Τέλος, η ΝΔ τονίζει πως ο των περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών οδηγεί σε «συνθήκες ενός ολιγοπωλίου που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό», κάτι που συρρικνώνει την πολυφωνία και πλήττει την ίδια τη δημοκρατία.

Απάντηση Παππά

Απάντηση στη ΝΔ εξέδωσε ο υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς, χωρίς ωστόσο να αναφερει ούτε μία λέξη για τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου αναφορικά με τις επιδιώξεις Καλογρίτσα.

Ο κ. Παππάς περιορίζεται να δηλώσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να γυρίσουμε στην εποχή που η χρήση των συχνοτήτων γινόταν χωρίς άδεια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Προσθέτει ότι σε εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων του κράτους και του Συντάγματος ο διαγωνισμός υλοποιείται και δεν έχει καν ανάγκη από τη νομιμοποίηση της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr