Παπαγγελόπουλος: Παραβιάζει το Σύνταγμα η επιστολή της Κομισιόν – ΚΡΙΜΑ

Σφοδρή επίθεση στην Κομισιόν εξαπολύει η κυβέρνηση δια του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στον απόηχο της χθεσινής (Πέμπτη) παρέμβασης της Επιτροπής κατά της δίωξης του πρώην πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγορεί ευθέως την Κομισιόν ότι ζητεί από την κυβέρνηση να παρέμβει στη Δικαιοσύνη.

«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο υπουργός. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή και επί διακυβέρνησης Καραμανλή (το 2009) είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ΕΥΠ.

Μήνυμα στην Αθήνα να γίνει σεβαστή η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ αποστέλλει σε συνέντευξή της στα Νέα η επίτροπος Απασχόλησης Μαριάνε Τίσεν, δηλώνοντας ότι το ευρύτερο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, και έχει ήδη μπει στην ατζέντα του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

«Δεν αφορά την κυβέρνηση το θέμα, η κυβέρνηση δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος – πρόκειται για πόλεμο δικαίωσης Παπανδρεϊκών – Καραμανλικών που επηρεάζει και τις ισορροπίες στη ΝΔ» δηλώνει τώρα το Μαξίμου, παίρνοντας αποστάσεις.
Πηγή: skai.gr