Κλείσιμο

Χατζηδάκης: Θα παταχθεί η διαπλοκή με εργολάβο; - Ρήγας: Θέλουμε υγιές τοπίο

Να παρουσιάσει δημόσια ό,τι στοιχεία έχει για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τοξότης ΑΕ Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα κάλεσε τον Πάνο Καμμένο ο Παναγιώτης Ρήγας.

«Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι...» κατήγγειλε την Τετάρτη σε ανάρτησή του στο Twitter, o υπουργός Άμυνας. «Αν έχει στοιχεία ας τα πει δημόσια» δήλωσε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρήγας υποστήριξε ότι η διαδικασία αδειοδότησης είναι δίκαιη, ωστόσο ενώ ανάφερε για τον αριθμό των αδειών ότι «το τοπίο είναι συγκεκριμένο (...) και ότι 5η άδεια δεν μπαίνει με τίποτε, καθώς έχει ψηφίσει η Βουλή», εντούτοις για τα θεματικά κανάλια περιορίστηκε να αναφέρει ότι «θα είναι συγκεκριμένης κατεύθυνσης με διαφορετική στόχευση και ποιότητα».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και κατά του Μega δηλώνοντας ότι «δυστυχώς ή ευτυχώς κανάλια καταρρέουν... Η αγορά απέρριψε κανάλι γιατί επιβίωνε με υπέρογκο δανεισμό που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει». «Θα μπει τάξη στις εργασιακές σχέσεις με τις άδειες (...) Θέλουμε υγιές τοπίο» υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για διαφημιστική πίτα 200 εκατ. ευρώ, και ότι κάθε κανάλι χρειάζεται 50 εκατ. ευρώ για να είναι βιώσιμο, καταλήγοντας στον αριθμό «τέσσερα», και την Τετάρτη η κυβέρνηση επανέφερε τα θεματικά. «Αυτά δεν χρειάζονται 50 εκατ. για να λειτουργήσουν;» διερωτήθηκε.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειλικρινή προσπάθεια βελτίωσης στων πραγμάτων θα το πιστώνονταν αλλά δεν υπαρχει αρχή μέση και τέλος στην προσέγγιση της κυβέρνησης.» τόνισε.

«Η κυβέρνηση θέλει να πατάξει τη διαπλοκή όταν ο κ. Καλογρίτσας παίρνει δημόσια έργα; Όταν έγινε κατάτμηση του έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου σε οχτώ κομμάτια, και ώς τώρα στα τρία που έχουν δημοπρατηθεί έχει πάρει και τα τρία;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση έπρεπε να ζητήσει συγκεκριμένο ποσό από τους ενδιαφερόμενους για τηλεοπτική άδεια, θέτοντας παράλληλα ποιοτικά κριτήρια, κριτήρια διαφάνειας και κριτήρια όσον αφορά την προέλευση των χρημάτων.

«Τι θες να κανείς τον καναλάρχη με τέσσερα κανάλια; Με περισσότερα κανάλια υπάρχει μικρότερη δυνατότητα παρέμβασης της εξουσίας» σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.
Πηγή: skai.gr