Στο Παρίσι ο Τσίπρας για συνάντηση σοσιαλιστών υπό τον Φρανσουά Ολάντ

Στο Παρίσι φθάνει σήμερα Τετάρτη το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στην αυριανή συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Η συνάντηση θα γίνει στο κάστρο Chateau de La celle Saint-Cloud, 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού. Το κάστρο που περιήλθε στην ιδιοκτησία του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς συναντήσεις.

Από τη συνάντηση θα απουσιάζει τελικά ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, λόγω των τραγικών συνεπειών του σεισμού στην κεντρική Ιταλία, που έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 120 νεκρούς.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείο οι ηγέτες και πολιτικοί αρχηγοί που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή είναι:

Ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν, ο πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Λουίς Σάντος ντα Κόστα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο εσθονός υπουργός Υγείας και Εργασίας Γεβγένι Οσινόφσκι, ο λουξεμβούργιος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ασελμπορν, ο μαλτέζος υπουργός Εξωτερικών Ζορζ Βέλα, ο πρόεδρος του Βελγικού Σοσιαλιστικού κόμματος Ελιο ντι Ρούπο, ο Ισπανός γ.γ.του Ισπανικού Σοσιαλιστικού και Εργατικού κόμματος (PSOE) Πέντρο Σανσέζ Περέζ-Καστεχόν, ο αρχηγός του εργατικού κόμματος (PVDA) της Ολλανδίας Ντιεντερίκ Σάμσον και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέϊ Στάνισεβ.

Από την Κομισιόν θα συμμετάσχουν: ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ