Μητσοτάκης: Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα

Τη θέση ότι η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα επανέλαβε από τη Ζάκυνθο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα ανάγκη για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα μειώνει την φορολόγηση των επιχειρήσεων και θα δίνει προτεραιότητα στην προσέλκυση επενδύσεων.

«Το μήνυμα, το οποίο άκουσα και σήμερα είναι ένα: Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε ένα απόλυτο φορολογικό αδιέξοδο. Αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

Είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η οικονομία «χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής», το οποίο θα στηρίζεται σε περιορισμό δαπανών και σε ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

«Χρέος της Νέας Δημοκρατίας και δικό μου προσωπικά είναι να προτείνω στους Έλληνες πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, η οποία θα δίνει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr