Κυβερνητικό αλαλούμ με τις τηλεοπτικές άδειες

Απόλυτη σύγχυση και κυβερνητικό αλαλούμ με τις τηλεοπτικές άδειες έξι ημέρες πριν την διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προανήγγειλε το πρωί μ την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών για θεματικά κανάλια. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο λέγεται από τον υπουργό Επικρατείας, δεν αναφέρει τίποτα και μέσα στις επόμενες ώρες το επίμαχο τουιτάρισμα κατέβηκε για να ανέβει νέο μήνυμα από τον κ. Παππά, το απόγευμα, το οποίο κάνει λόγο για θεματικά και περιφερειακά κανάλια. Αυτό το τουίτ αναπαράγεται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο κ. Παππάς τουίταρε το πρωί μόνο για θεματικές άδειες, κατά τη συνέντευξη που έδινε ταυτόχρονα στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο έκανε λόγο μόνο για περιφερειακές άδειες.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έδινε στη δημοσιότητα non paper με τίτλο «16 αλήθειες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών» στο οποίο αναφέρεται ότι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα ακολουθήσει με ταχύτατο ρυθμό ανάλογη διαδικασία για την αδειοδότηση και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ. Παππάς, στη συνέντευξή του ανέφερε ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος, ενώ για το ενδεχόμενο πέμπτης άδειας, σημείωσε πως «αν χρειαστεί θα το δούμε στο απώτερο μέλλον».

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε μάλιστα ότι για όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια «δεν θα πέσει μαύρο» και ότι θα ακολουθήσει μια μεταβατική περίοδος, ενώ τόνισε ότι οι υποψήφιοι στον διαγωνισμό για τις άδειες που έχουν καταδίκες «στην πλάτη τους» δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι.

Τέλος, δήλωσε ότι η δημοπρασία για τις άδειες θα διεξαχθεί κανονικά την Τρίτη 30 Αυγούστου.

«Ο νόμος προβλέπει ότι μετά τις 4 άδειες γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας θα ακολουθήσουν οι άδειες γενικού περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας και οι θεματικές άδειες Εθνικής Εμβέλειας», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το απόγευμα ακολούθησε ένα ακόμα κωμικοτραγικό ευτράπελο, καθώς ανακοινώθηκε στους συμμετέχοντες ότι για τεχνικούς λόγους μετατίθεται για τη Δευτέρα – παραμονή του διαγωνισμού – η συνάντηση της Παρασκευής όποτε θα γινόταν η προσομοίωση της διαδικασίας δημοπρασίας.

Ωστόσο, στην ενημέρωση προστίθεται ότι στην αυριανή συνάντηση, η οποία θα γίνει κανονικά, θα περιλαμβάνεται και κατά τα άλλα τεχνικά αδύνατη προσομοίωση της διαδικασίας.

Την Παρασκευή εξάλλου συζητώνται στο ΣτΕ οι προσφυγές των καναλιών εναντίον του πίνακα κατάταξης των υποψήφιων για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πηγή: skai.gr