Κλείσιμο

Επιβεβαίωσε το Παρίσι τη συμμετοχή Ολάντ στη σύνοδο του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

Επιβεβαίωσε το Παρίσι τη συμμετοχή του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη «σύνοδο ηγετών της Νότιας Ευρώπης» που διοργανώνεται στην Αθήνα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πιθανότατα την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

«Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε», δήλωσε ο γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

Ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα.

Στη σύνοδο έχουν προσκληθεί η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και έξι χρόνια μία οικονομική κρίση και επιβιώνει χάρη στα δάνεια των πιστωτών της. Παράλληλα, την τελευταία διετία η χώρα μας χρειάσθηκε να διαχειριστεί μίας χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική ροή που την οδήγησε να ζητήσει επίσης τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τσίπρας ζητάει από την Ευρώπη οικονομική πολιτική στραμμένη προς την ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.

Η Αθήνα έχει συνάμα καταγγείλει επανειλημμένα την έλλειψη βοήθειας από τις άλλες χώρες της Ε.Ε. για τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο - skai.gr