Ζαχαριάδης: Όσοι πάρουν τηλεοπτική άδεια πρέπει να είναι απολύτως διαφανείς

Υπέρ του να θωρακιστεί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες και να υπάρξει πρόνοια, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να μπουν στον χώρο άνθρωποι που κατηγορούνται για βαριά αδικήματα, τάχθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι ο νόμος θα πρέπει να είναι εναρμονισμένος με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες, ενώ απέδωσε τα όποια κενά στη νομοθεσία, στην ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης και υπογράμμισε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι διαδικασίες, προκειμένου όσοι πάρουν άδεια να είναι απολύτως διαφανείς και να μην μπορεί να υπάρξει κάποιος που θα μπορέσει να αμφισβητήσει τη διαδικασία.

Παραδέχτηκε δε, ότι υπάρχει διάκριση στο νόμο, ανάμεσα σε παλαιούς και νέους υποψηφίους για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, καθώς οι νέοι υποψήφιοι δεν λειτουργούν, συνεπώς δεν μπορούν να ελεγχθούν, διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι την επόμενη ημέρα όλοι θα λειτουργήσουν στο ενιαίο πλαίσιο ισότιμα.

Κληθείς να σχολιάσει την τροπολογία που αίρει το όριο στις δαπάνες των  συνοδών, πολιτικών προσώπων, απάντησε ότι αυτή εισήχθη, ώστε να επιτραπεί σε ανθρώπους της ασφάλειας των πολιτικών προσώπων να πηγαίνουν δύο-τρεις μέρες νωρίτερα στον χώρο, προκειμένου να τον ελέγχουν και αφορά και τα μέλη των αποστολών, ώστε να διασφαλίζεται το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις, διαφορετικές από την κυβέρνηση, απόψεις, που εκφράζει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ο ρόλος του κόμματος είναι να βρίσκεται πιο κοντά στην κοινωνία και να αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου, να συζητά και να προβληματίζεται, ενώ η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόζει και να υλοποιεί, αλλά οφείλει και αυτή από την πλευρά της να ακούει, να διορθώνεται και να προσπαθεί να γίνεται καλύτερη.
Πηγή: skai.gr