Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεοχαρόπουλος

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε την ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς, με τη δημιουργία ενός ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα ώστε να μπει απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ενώ απέφυγε να απαντήσει αν το νέο σχήμα της κεντροαριστεράς θα συγκροτηθεί υπό ένα νέο κόμμα ή έναν νέο συνασπισμό κομμάτων.

Συμπλήρωσε δε, ότι η παράταξη δεν θα πρέπει να είναι δεκανίκι κανενός και τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι μακριά από πολιτικές κρατισμού και λαϊκισμού, τις οποίες ακολουθεί το κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν εκλογές το προσεχές εξάμηνο, «καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι δεν έχει περιθώριο νέας εκλογικής νίκης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγχρονη κεντροαριστερά στηρίζει την ιδιωτική οικονομία και την υγιή επιχειρηματικότητα αλλά σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο κράτος που δεν θα παρέχει απλώς επιδόματα, αλλά θα έχει σύγχρονους τομείς κοινωνικής πολιτικής στην υγεία και στην παιδεία, με κανόνες ανταγωνισμού.

Ερωτηθείς σχετικά με το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, δήλωσε ότι θα έπρεπε να παρέχονται από το νόμο Παππά, αυξημένες εγγυήσεις, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εισροής μαύρου χρήματος ή αμφισβητούμενης προέλευσης κεφαλαίων στο χώρο, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να καθορίζει η κυβέρνηση τον αριθμό των αδειών.

«Δεν είναι δυνατόν να μπει μαύρο σε ιδιωτικά κανάλια, αυτά είναι αδιανόητα πράγματα και τα προβλήματα δεν λύνονται με τον κόσμο στην ανεργία. Θα πρέπει να αφήσουμε την αγορά να λειτουργήσει με κανόνες και όχι να δημιουργήσουμε μία νέα μιντιακή ολιγαρχία».
Πηγή: skai.gr