Μητσοτάκης: Οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν σε ένα αχρείαστο μνημόνιο

Οι έξι πρώτοι μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άφησαν βαριά τραύματα στην ελληνική οικονομία και οι επιπτώσεις της συνοδεύουν ακόμα τη χώρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προς διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο 3ο μνημόνιο.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, εξαιτίας αυτών των πρώτων μηνών διαπραγμάτευσης η Ελλάδα σύρθηκε σε ένα «αχρείαστο» τρίτο μνημόνιο που προκάλεσε την εφαρμογή κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) και την επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Αναφερόμενος στον αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περικοπές στις συντάξεις και την αλλαγή στην διαχειριστική δομή των ελληνικών τραπεζών «που αγοράστηκαν από ξένα funds και ξένους επενδυτές», ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό».

«Μιλώντας για την Ελλάδα του 2021 δεν παίρνετε συγχωροχάρτι για ο,τι έγινε στην Ελλάδα του 2015 που από ανικανότητα ή από πρόθεση, φτάσαμε πάρα πολύ κοντά σε μία μεγάλη εθνική τραγωδία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «δεν τίθεται θέμα Βαρουφάκη αλλά θέμα Τσίπρα», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «κρύβεται» πίσω από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως η σύσταση μιας αρμόδια επιτροπής είναι απαραίτητη ώστε να τεκμηριωθεί το πραγματικό κόστος από τους «τραγικούς χειρισμούς της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης, του χαμένου χρόνου, του ερασιτεχνισμού και του μικροκομματικού τακτικισμού», που ο ίδιος εκτιμά πως είναι «τεράστιο».
Πηγή: skai.gr