Κουτσούμπας: Τα προβλήματα του τόπου δεν λύνονται με εξεταστικές επιτροπές

Επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας τους ότι κοροϊδεύουν και αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό από τα πραγματικά του προβλήματα.

«Χτες ο πρωθυπουργός παρουσίασε μιαν υποτιθέμενη "νέα μεταπολίτευση με νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα", κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζει το ίδιο παιγνίδι, προσδοκώντας σε μια νέα δικομματική κοκορομαχία από τα παλιά», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε:

«Και οι σημερινοί και οι χθεσινοί συγκυβερνώντες βάζουν ψεύτικα διλήμματα, εκβιαστικά διλήμματα, εκφοβιστικά διλήμματα, χωρίς να θίγουν στο ελάχιστο όλους αυτούς που φταίνε πραγματικά για την κρίση, την κατάντια της χώρας, την ανεργία, τη φτώχεια. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα μονοπώλια, το κεφάλαιο».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι, μόνο με κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που στήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, «μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ανάκτηση των τεράστιων οικονομικών απωλειών και των εισοδημάτων που είχε ο λαός».

«Είστε όλοι σας τελικά μια μεγάλη απάτη», είπε ο κ. Κουτσούμπας και εξήγησε γιατί το κόμμα του δηλώνει «παρών» στην ψηφοφορία λέγοντας:

«Το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, με βασική ευθύνη του πολιτικού προσωπικού που μέχρι σήμερα έχει κυβερνήσει, είτε με πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, είτε με Παπαδήμο, είτε με Σαμαρά, είτε με Τσίπρα, δεν λύνεται με εξεταστικές επιτροπές. Πολιτική πρέπει να είναι η καταδίκη, αφού πολιτικές ήταν οι αποφάσεις. Γι’ αυτό το βασικό και κύριο πρόβλημα δεν λύνεται με εξεταστικές».

«Ο λαός ο ίδιος πρέπει να αναλάβει την τιμωρία όλων σας όσοι κυβερνήσατε ή δώσατε και δίνετε χέρι βοήθειας σε τέτοιες κυβερνήσεις αστικές, καπιταλιστικές, αντιλαϊκές. Και αργά ή γρήγορα ο λαός θα επιβάλει την τιμωρία σας» κατέληξε.
Πηγή: skai.gr - AΜΠΕ