Βενιζέλος: Η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα διαρκές πραξικόπημα ενάντια στους θεσμούς και το κράτος δικαίου

«Το Plan X ήταν επιλογή πολιτικής γραμμής ενάντια στους δανειστές για να μπει η Ελλάδα στο διεθνές περιθώριο ούτε καν του τρίτου αλλά του τέταρτου κόσμου», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή που προτείνει η ΝΔ.

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την ευθέως για μιθριδατισμό και υποστηρίζοντας ότι επιδίδεται σε ένα διαρκές πραξικόπημα εναντίον των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επί της πρότασης της ΝΔ για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο κος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο περιβόητο Plan Χ καταλόγισε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό σκοπιμότητες για τη χρήση του σχεδίου ως πολιτική γραμμή ενάντια στους δανειστές με στόχο όπως είπε «την περιθωριοποίηση της χώρας στο περιθώριο ούτε καν του τρίτου κόσμου αλλά στο διεθνές περιθώριο του τέταρτου κόσμου».
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι αποκαλύψεις των Γιάνη Βαρουφάκη και Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, επιβεβαιώνουν το φλερτ της κυβέρνησης με τη «θεσμική εκτροπή, την κατάλυση των ελευθεριών και την αναστολή εφαρμογής του Συντάγματος».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «κυνική μεταστροφή» της κυβέρνησης, η οποία όπως σχολίασε δηκτικά έγινε «ultra μνημονιακή» και κάλεσε το σύνολο των βουλευτών να συναινέσουν σε μία εξεταστική επιτροπή που θα εξετάσει τις ευθύνες όλων των κομμάτων, καθώς τώρα «η χώρα βαδίζει στα σαθρά θεμέλια ανεπανάληπτων ψεμάτων».

Αναφερόμενος, δε, στη χθεσινή εκδήλωση στο προαύλιο της Βουλής για την παρουσίαση των προτάσεων του πρωθυπουργού σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την χαρακτήρισε «κομματική εκδήλωση», απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα αντιγραφή των μεθόδων την πρώην Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και βάλλοντας καρά ριπάς εναντίον του τον κατηγόρησε ότι μετά την ήττα του στον εκλογικό νόμο τώρα «παίζει με τους Θεσμούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Θέλει να μετατρέψει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από συναινετικό σε κομματικό και συγκρουσιακό. Το παιχνίδι με τους θεσμούς είναι πολύ επικίνδυνο. Η συντεταγμένη πολιτεία θυσιάζεται στην προσπάθειά του κυρίου Τσίπρα να οργανώσει τη συντεταγμένη αποχώρησή του και να πέσει στα μαλακά», υπογράμμισε ο κος Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά