Κλείσιμο

Κουμουτσάκος: Απαραίτητη η αναθεώρηση του συντάγματος όχι όμως με επικοινωνιακά τεχνάσματα

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις προτάσεις του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του συντάγματος, τις οποίες χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τέχνασμα με πολύ σκηνοθεσία και λίγη ουσία».

Ο κ. Κουμουτσάκος παραδέχτηκε ότι είναι απαραίτητη μια αλλαγή του συντάγματος, υπογράμμισε ωστόσο ότι αν ο κ. Τσίπρας ήθελε πραγματικά να προχωρήσει στην αναθεώρηση, δεν θα ξεκίναγε μία ατέρμονη διαδικασία συζητήσεων και διαβουλεύσεων, αντιθέτως θα είχε εξαρχής αποδεχτεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συζήτηση όλων των άρθρων.

Καυτηρίασε μάλιστα το γεγονός ότι η ομιλία του πρωθυπουργού έγινε σε ειδική εκδήλωση στο προαύλιο της Βουλής, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους συζητήσεις γίνονται εντός της Βουλής και παραλλήλισε την χθεσινή εκδήλωση με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου είχε παρουσιάσει τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προέβλεψε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα δεχτεί να την υπερψηφίσει, καθώς φοβάται, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σχέδιο Β ή plan X του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν παράρτημα του σχεδίου Α, σημειώνοντας ότι ο τρόπος που γινόταν η διαπραγμάτευση οδηγούσε αναπόδραστα στο plan B το οποίο απεφεύχθη το τελευταίο πεντάλεπτο.

Υπενθύμισε μάλιστα τη ρήση του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος είχε δηλώσει τότε: «Να είσαστε μαζί μας και μετά τη ρήξη»
Πηγή: skai.gr