Κλείσιμο

Μετά από πέντε χρόνια γιορτάζεται στο Προεδρικό Μέγαρο η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Μετά από περίπου πέντε χρόνια επανέρχεται ο θεσμός του εορτασμού της επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο οποίος είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να υποδεχθεί στις 8 απόψε τους πολιτικούς αρχηγούς και περίπου χίλιους καλεσμένους.

Το πρωί ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, ο οποίος βασανίστηκε σκληρά από τη χούντα των συνταγματαρχών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το κρατητήριο «ΕΑΤ-ΕΣΑ» και ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείου της Aντιδικτατορικής Δημοκρατικής Aντίστασης, όπου εκτίθενται διάφορα ντοκουμέντα της εποχής εκείνης και προσωπικά αντικείμενα αγωνιστών.

«Η επέτειος της Μεταπολίτευσης είναι ημέρα τιμής και σεβασμού στους ήρωες που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και την ελευθερία. Το ιστορικό μας χρέος είναι η διαρκής διεύρυνση & εμπέδωση της Δημοκρατίας καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο κατώφλι μιας νέας εποχής" το μήνυμα του πρωθυπουργού με αφορμή τη σημερινή επέτειο.

Απευθύνουμε στις πολιτικές & κοινωνικές δυνάμεις, πρώτα από όλα στον ίδιο το λαό, πρόσκληση σε διάλογο πάνω στη Συνταγματική μεταρρύθμιση. Για ένα νέο Σύνταγμα που θα σηματοδοτήσει τη Νέα Μεταπολίτευση και θα οδηγήσει σε μια νέα Ελλάδα: Την Ελλάδα του 2021» συμπληρώνει ο κ Τσίπρας.

Πηγή: skai.gr