Κύκλοι Μαξίμου: Συνεχίζει να προκαλεί γέλιο η ΝΔ - ΝΔ: Καταλαβαίνουμε το άγχος του Τσίπρα

Πηγές της κυβέρνησης αποκρούουν τον ισχυρισμό της ΝΔ περί "λογοκλοπής" των εννοιών της "Νέας Μεταπολίτευσης" και του όρου "Ελλάδα του 2021", αναφέροντας ότι «συνεχίζει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να προκαλεί γέλιο, αυτή τη φορά με την ανακοίνωση της περί λογοκλοπής».

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης απαντούν: «Ισχυρίζεται πως η έννοια "Νέα Μεταπολίτευση", που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την Αριστερά, ιδίως τη περίοδο του κινήματος των πλατειών, καθώς και ο όρος "Ελλάδα του 2021" που είχε αναφερθεί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού και, από τότε, σε πολλές δηλώσεις και ομιλίες του, έχουν "κλαπεί" από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ. Μόνο που το Συνέδριο της ΝΔ έγινε μόλις πριν από 3 μήνες...».

«Εκτός και αν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε εμπνευστεί τις παραπάνω έννοιες από τότε που ήταν "πολιτικός κρατούμενος"...», συνεχίζουν με σκωπτικό πνεύμα οι ίδιες πηγές, για να προσθέσουν ότι «σε αυτή τη περίπτωση του οφείλουμε σκληρή αυτοκριτική...».

«Ένα είναι βέβαιο: ο πρωθυπουργός των κλειστών τραπεζών, των φόρων και των capital controls δεν θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα Μεταπολίτευση», απαντά η ΝΔ σε κύκλους του Μαξίμου και προσθέτει:

«Καταλαβαίνουμε απόλυτα το άγχος του κ. Τσίπρα μετά τη δεινή κοινοβουλευτική ήττα που υπέστη στο θέμα του εκλογικού νόμου. Καταλαβαίνουμε τη νευρικότητα του κ. Τσίπρα ενόψει της συζήτησης την προσεχή Τρίτη στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησής του το πρώτο εξάμηνο του 2015».
Πηγή: skai.gr