Λεβέντης: Το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε τα ιερά και τα όσια της δημοκρατικής παράταξης

Οργισμένος με τη στάση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν ψήφισε τον νέο εκλογικό νόμο, δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. «Προδώσανε τα ιερά και τα όσια της δημοκρατικής παράταξης η απλή αναλογική είναι τα ιερά και τα όσια...», λέει χαρακτηριστικά.

Η απλή αναλογική είναι η ψυχή μου, είναι η ψυχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, «ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου είπε ότι κράτος χωρίς απλή αναλογική δεν είναι δημοκρατικό κράτος», σημειώνει, επίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη ο πρωθυπουργός «σύρθηκε» προς την απλή αναλογική, γιατί «ο πρώτος νόμος που έπρεπε να φέρουν όταν εξελέγησαν ήταν η απλή αναλογική, είναι αίτημα της Αριστεράς και του Κέντρου». Ωστόσο απορρίπτει τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε στη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής για να κλείσει τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη. «Όχι τον πιστεύω, και από τη συζήτηση που κάναμε με τον Τσίπρα, ότι έχει πειστεί ενάμιση χρόνο που είναι στην πρωθυπουργία ότι δεν κυβερνιέται μια χώρα από μονοκομματικές κυβερνήσεις και θέλει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασιών», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την παρούσα κυβέρνηση, «ρόλο τσόντας δεν παίζει ο Λεβέντης», λέει και προσθέτει ότι «μετά τις εκλογές, όταν η Ένωση Κεντρώων είναι τρίτο κόμμα», «θα παίξω σημαντικό ρόλο».
Πηγή: skai.gr - AΜΠΕ