Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και θα επαναφέρει το ΕΣΡ

Βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την απλή αναλογική που προτείνει η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να περάσει από την Βουλή.

Πρόσθεσε πως ότι και αν ψηφίσει ο κ. Τσίπρας σχετικά με τον εκλογικό νόμο, θα το ακυρώσει μετά τις εκλογές η δική του κυβέρνηση

Σημείωσε επίσης ότι το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή για τους χειρισμούς Βαρουφάκη που έχει ζητήσει η ΝΔ και που πιθανότατα θα απορριφθεί, θα επανακατατεθεί στην επόμενη Βουλή που θα έχει την πλειοψηφία η ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση που έχει οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή παίζει επικίνδυνα με τους θεσμούς και εκδηλώνει καθεστωτικά χαρακτηριστικά.

«Γι' αυτό πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατό και αυτή που μπορεί να το πράξει αυτό είναι η ΝΔ».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι το πολιτικό προβάδισμα του κόμματος του είναι πολύ ισχυρό.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και για το θέμα των καναλιών κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη χειραγώγηση και διαγωνισμό παρωδία.

Είπε μάλιστα πως η αδειοδότηση βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα, όσο δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα ζητήματα συνταγματικότητας του νόμου Παππά, ο οποίος υπονομεύει το Σύνταγμα και την δημοκρατία.

Κάλεσε την κυβέρνηση να περιμένει πρώτα την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την κατάργηση του ΕΣΡ και τις άλλες αντισυνταγματικότητες του νόμου Παππά.

Επιπλέον, κάλεσε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο να επισπεύσει και να εκδώσει μια νόμιμη απάντηση και υπογράμμισε πως δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση.

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

Ανακοίνωσε τέλος ότι η ΝΔ από σήμερα θα λειτουργεί στα νέα της γραφεία στο Μοσχάτο.
Πηγή: skai.gr