Τροπολογία ΝΔ για κατάτμηση της Β’ Αθηνών και ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού

Το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού, καθώς και την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας Β’ Αθηνών σε τρεις μικρότερες, προβλέπει τροπολογία την οποία κατέθεσε στον εκλογικό νόμο η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις της, προκειμένου όπως επισημαίνει να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για τη συναίνεση και δεν επιλέγει το δρόμο του διχασμού.

«Αυτά είναι σημεία στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει, αν κι η κυβέρνηση συμφωνεί, ευρεία συναίνεση και να εφαρμοστούν άμεσα. Η κυβέρνηση κι ο κος Τσίπρας επιλέγουν μία διχαστική πολιτική σε ζητήματα στα οποία υπάρχει σφοδρότατη διαφωνία και αντίρρηση όπως η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και της μείωσης του ορίου ηλικίας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος», δήλωσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας ο κ. Βορίδης εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της ότι «επιμένει στον διχαστικό και διαιρετικό λόγο για μεγάλα ζητήματα, που κανονικά θα έπρεπε να ενώνουν κι όχι να διχάζουν».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά