Kατηγορίες Παππά κατά Βαρουφάκη - Βαρουφάκης: Το μίσος τους τιμή μου

Τον Γιάνη Βαρουφάκη επιχείρησε να «αδειάσει» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα. Ο κ. Παππάς υποστήριξε πως το Φεβρουάριο του 2015 ο τότε υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε να κλείσει η νέα κυβέρνηση τη συμφωνία που διαπραγματευόταν η προηγούμενη του Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή να κλείσει η πέμπτη αξιολόγηση με τους όρους που είχε αποδεχτεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν οδυνηρό», ότι η κυβέρνηση είχε νωπή λαϊκή εντολή, κι ότι η απόφασή να πάρει παράταση για να διαπραγματευτεί ήταν η σωστή. Ερωτηθείς δε για την τελική συμφωνία, τόνισε ότι «ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί». «Το δημοψήφισμα ήταν απαραίτητο» επέμεινε ο κ. Παππάς ερωτηθείς αν μετανιώνει για τη διεξαγωγή του.

Τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Όπως δήλωσε επίσης στην ΕΡΤ, ο Γιάνης Βαρουφάκης, επέμενε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.

Tα λεγόμενα των κυβερνητικών στελεχών προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού. «Επέτειος του 62%, η τρόικα εσωτερικού τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντιτροικανό. Το μίσος τους τιμή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Bαρουφάκης μέσω Τwitter.


«Βεβαίως θα ξανακάναμε δημοψήφισμα, πετύχαμε μια επώδυνη συμφωνία με την οποία ξεκαθαρίσαμε το τοπίο» επισήμανε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, σχολιάζοντας τη σημερινή επέτειο του κυβερνητικού δημοψηφίσματος. 

Κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, νέα δραχμή, επιστράτευση υπαλλήλων και εθνικοποίηση της Τραπέζης της Ελλάδος περιελάμβανε μεταξύ άλλων το «Plan B» που εκπονούσε υπό άκρα μυστικότητα από τον Μάρτιο του 2015 η ομάδα Βαρουφάκη, αποκαλύπτει σε βιβλίο του ο αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρειθ, συντονιστής της ομάδας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Παράσταση διαμαρτυρίας
στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση πραγματοποιεί από την πλευρά της η ΝΔ για τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου. Μεταξύ άλλων θα τεθεί και το θέμα της μη συζήτησης, έως σήμερα, της πρότασης της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία καταγγέλλοντας υποβάθμιση και απαξίωση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του αμερικανού οικονομολόγου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι αυτό κάνει «ακόμη πιο επίκαιρο το αίτημα της ΝΔ να συζητηθεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής», αίτημα που όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει συζητηθεί, ενώ η σχετική ερώτηση έχει κατατεθεί από τις 30 Μαρτίου. 
Πηγή: skai.gr