COSCO: Εντός της ημέρας οι νομοτεχνικές βελτιώσεις – Aιχμές Δρίτσα κατά Κινέζων

Η επιστολή της COSCO ΕΔΩ

Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να παρουσιαστούν στην Ολομέλεια της Βουλής οι νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας στο σχέδιο νόμου για κύρωση της συμφωνία πώλησης του 67% του ΟΛΠ στην COSCO.

Από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης και όχι το υπουργείο Ναυτιλίας, προχώρησε σε αλλαγές στο σχέδιο νόμου, όχι με πολιτικά κριτήρια, αλλά με το κριτήριο της ορθής νομοθέτησης, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι αλλαγές δεν έγιναν για να παραβιαστεί η συμφωνία και διαβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Δρίτσας υποστήριξε επίσης ότι οι αλλαγές είναι επ’ ωφελεία και του δημόσιου και του παραχωρησιούχου. Άφησε μάλιστα αιχμές κατά της COSCO υποστηρίζοντας ότι, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία εκλήθη στην επιτροπή Εμπορίου δεν ήρθε ποτέ, αλλά έστειλε αυτή την επιστολή την οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν θα την κρίνει διότι «σέβεται τις στιγμές».

Έντονη ήταν πάντως η αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης με τον Νίκο Δένδια από τη ΝΔ να υποστηρίζει ότι η επιστολή ομιλεί «περί απατεωνιάς» και είτε ψεύδεται η COSCO είτε η κυβέρνηση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κατηγόρησε τον κ Δρίτσα ότι αφαίρεσε διατάξεις και προσπαθεί να καλύψει λαθροχειρίες.

Σημειώνεται ότι στη σκιά της αυστηρής επιστολής της COSCO για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Κίνα με στόχο να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις και κυρίως την προσέλκυση επενδύσεων.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας