Κλείσιμο

Γιούνκερ: Όσο και αν διαφωνούμε πρέπει να σεβαστούμε την άποψη της Βρετανίας

«Δεν θα ζητήσω συγγνώμη που είμαι λυπημένος για τα αποτελέσματα της βρετανικής ψήφου, δεν είμαι ρομποτ ή τεχνοκράτης. Θα ευχόμουνα ειλικρινά το Ηνωμένο Βασίλειο να παρέμενε στην ευρωπαϊκή αγκαλιά αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό» είπε ο Πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit. 

Στο τέλος της ημέρας θα πρέπει όλοι να έχουμε σεβαστεί την απόφαση της Βρετανίας όσο και αν δεν συμφωνούμε με αυτή, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια ότι θα επακολουθήσουν και κάποιες συνέπειες τόνισε επίσης ο Πρόεδρος Γιούνκερ. 

«Θα συναντηθώ με τον βρετανό πρωθυπουργό και θα του ζητήσω να ξεκαθαρίσει την κατάσταση όσο πιο γρήγορα μπορεί, δεν μπορούμε να εισέλθουμε σε μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας. Δεν θα υπάρχουν κρυφές συνεννοήσεις. Χωρίς αιτήματα δεν θα υπάρξει διαπραγμάτευση».

Οι Βρετανοί φίλοι μας πρέπει τώρα να μας πουν τι θέλουν να κάνουν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, συμπλήρωσε. 

Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε το μέλλον της Ευρώπης και να ενδιαφερθούμε για την ενότητά της. Πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να μην μένουμε στο παρελθόν. 

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο κ Γιούνκερ απευθυνόμενος στον Νάιτζελ Φάρατζ που ήταν στη συνεδρίαση του είπε επιλέξατε να φύγετε γιατί είστε σήμερα εδώ.
Πηγή: skai.gr