Γεροβασίλη: Ιστορική αναγκαιότητα η καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου

Για «ιστορική αναγκαιότητα καθιέρωσης της ισοτιμίας της ψήφου» έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας ότι «η πρότασή μας για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας».

Σύμφωνα
με την κ. Γεροβασίλη, η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο «λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Κίνα.

«Η διαδικασία
της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί. Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων» επέμεινε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ για την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στην απλή αναλογική ανέφερε ότι «από τη ΝΔ δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο.»

Σημειώνεται ότι
 η κυβέρνηση διαψεύδει το διάλογο που αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερώτηση γιατί ανοίγει τώρα ο πρωθυπουργός τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ωστόσο ο Περισσός επέμεινε στα όσα δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το Ποτάμι δεν θα υπογράψει το σύμφωνο ακυβερνησίας που προτείνει ο κύριος Τσίπρας» δήλωσε πάντως για το νέο εκλογικό νόμο ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος. 

Σημειώνεται ότι 
ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τάχθηκε εκ νέου στον ΣΚΑΪ υπέρ της απλής αναλογικής, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασιών. 

Πηγή: skai.gr