Κυβέρνηση: Ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου μετά τις 10 Ιουλίου

Μετά τις 10 Ιουλίου αναμένεται να ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος, ενώ το επίμαχο νομοσχέδιο πιθανότατα θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας. Αυτό συνάγεται από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Ο νέος εκλογικός, που θα βασίζεται στην απλή αναλογική, θα ψηφιστεί μετά τις 10 Ιουλίου, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι το ν/σ να ψηφιστεί με τον Αλέξη Τσίπρα παρόντα, καθώς θα έχει επιστρέψει από τις επισκέψεις του σε Κίνα και Πολωνία.

Σημειώνεται ότι
η κυβέρνηση διαψεύδει το διάλογο που αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερώτηση γιατί ανοίγει τώρα ο κ. Τσίπρας τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.

Επίσης, στη σύσκεψη στο Μαξίμου συζητήθηκε και η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, που πραγματοποιείται την Τρίτη και Τετάρτη με αντικείμενο την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα δει στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, στελέχη των Πράσινων και πιθανότατα τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών. Παράλληλα, την Παρασκευή το πρωί τον κ. Τσίπρα έχει καλέσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών ηγετών.
Πηγή: skai.gr