Με ένταση και διαπληκτισμούς ξανάρχισε η δίκη Ρουπακιά στο Εφετείο μετά από 14 μήνες

Με εντάσεις, επεισόδια και διαπληκτισμούς μέσα στην δικαστική αίθουσα ανάμεσα σε κατηγορουμένους, μάρτυρες, συγγενείς των θυμάτων και σε πολίτες που παρακολουθούν τη δίκη, ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο, μετά από 14 μήνες, που εκδικαζόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, η πολύκροτη δίκη της ΧΑ.

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς εξερχόμενος της αιθούσης στη διακοπή της δίκης με ισχυρή αστυνομική συνοδεία έκανε μία χειρονομία για να αποφύγει τις φωτογραφίες, επιτιθέμενος σε φωτογράφο, προσπαθώντας να κατεβάσει τη φωτογραφική μηχανή.

Η κίνηση του προκάλεσε τους συγγενείς των θυμάτων και κυρίως τη μητέρα του Παύλου Φύσσα με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη.

Επίσης λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια συνήγορος υπεράσπισης και ο θείος του Παύλου Φύσσα, ενώ οι διαπληκτισμοί, οι εντάσεις, οι ύβρεις και το κομφούζιο που επικράτησε για πολύ ώρα στην αίθουσα οδήγησε το δικαστήριο σε διακοπή της δίκης μέχρι νεοτέρας.

Οι εντάσεις και τα προβλήματα δημιουργήθηκαν καθώς δεν έχουν επιλυθεί πολλά θέματα για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης - πρώτη ημέρα η δίκη διεξάγεται στο Εφετείο της Αθήνας- μεταξύ των οποίων το σημαντικότερο. Κατηγορούμενοι, συγγενείς των θυμάτων και μάρτυρες εισέρχονται από την ίδια είσοδο.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι οι παρεμβάσεις της μητέρας του Παύλου Φύσσα.

Μάγδα Φύσσα:"Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας"

Κοινό: "Μαζεύτε την κάντε την να σωπάσει"
Μάγδα Φύσσα: "Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις"
Θείος Π. Φύσσα: "Βδέλυγμα"
Κοινό: "Άντε γ..."

Από την πλευρά της η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, δια του συνηγόρου του Τάκη Μιχαλόλια, έθεσε θέμα στο δικαστήριο προπηλακισμού των κατηγορουμένων και παράλληλα ανέφερε ότι κυκλοφορεί προκήρυξη από αντιφασιστικές και αναρχικές ομάδες που δηλώνουν την πρόθεσή τους να βρίσκονται σε κάθε δικάσιμο στο δικαστήριο και να συμμετέχουν στη δίκη ως παρατηρητές.

Tα επεισόδια συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση και κατά την εξέταση μάρτυρα, φίλου του Παύλου Φύσσα, καθώς συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν πληροφορίες για την προσωπικότητα του Παύλου Φύσσα σχετικά με τις απόψεις του για τις καλόγριες και τους παπάδες.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου