Στο επίκεντρο της ελληνικής Βουλής το Brexit

Η απόφαση των Βρετανών πολιτών για την αποχώρησή τους από την ευρωπαϊκή οικογένεια απασχόλησε όπως ήταν αναμενόμενο και την ελληνική Βουλή. Αρκετοί ήταν οι βουλευτές, που άδραξαν την ευκαιρία του κοινοβουλευτικού ελέγχου για να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μάλιστα ήταν λάβρος εναντίον εκείνων που δεν αντιλήφθηκαν τη στροφή που έπρεπε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Oι δήθεν ηγέτες της Ευρώπης που δεν προώθησαν την Ευρώπη της κοινωνικής αλληλεγγύης τώρα κλαίνε ως μωρές παρθένες επί των ερειπίων για τα όσα οι ίδιοι δημιούργησαν αυτοί οι ηγετίσκοι της Ευρώπης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, από τη δική του πλευρά έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο αβεβαιότητας για τη Μεγάλη Βρετανία και στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας με βασικό αποδέκτη την κυβέρνηση, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική ώστε να διώξει τα φώτα από πάνω της.

«Δεν πρέπει η Ελλάδα να ενισχύσει την αβεβαιότητα αυτή. Μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον δημοκρατικό διάλογο με τις επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνομολογήσουμε και να πάμε σε μία κανονικότητα. Πρέπει η Ελλάδα να βγει από τον χάρτη και να μην ασχολούνται μαζί μας. Χωρίς να λέμε ναι σε όλα. Δεν έχουμε αυτή τη λογική. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να καθίσουμε στο τραπέζι κ διακομματικά να βρούμε όλοι μαζί μια λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά