Δρίτσας: Προς αναστολή η απεργία στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Στην εκτίμηση ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης θα ανασταλούν σύντομα, προχώρησε από τη Βουλή, ο Θοδωρής Δρίτσας, υποστηρίζοντας ότι ήδη βαίνουν προς αποκλιμάκωση και αρκετά σωματεία έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους να δώσουν τέλος στην απεργία.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες του βουλευτή της ΝΔ, Σάββα Αναστασιάδη ότι ως αρμόδιος αρκείται σε ευλογία και σχολιασμό, επιλέγοντας αντί της επίλυσης του ζητήματος το ρόλο του απλού θεατή, διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση επιδίδονται σε συστηματικές προσπάθειες αντιμετώπισης της απεργίας μέσω της διατύπωσης συγκεκριμένων προτάσεων που να έχουν όπως είπε «δικαιοσύνη, ρεαλισμό και προοπτική» με στόχο να χτίσουν μαζί τους μία σχέση εμπιστοσύνης και να τους πείσουν για την αναστολή των κινητοποιήσεων.

«Είμαστε προς το τέλος για μία νέα αρχή και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, ώστε να λειτουργήσουν με αναπτυξιακούς στόχους αλλά και κανόνες συνεννόησης και εμπιστοσύνης, που εκτός από δίκαιη ανάπτυξη είναι προϋπόθεση η αναπτυξιακή πορεία, η εργασιακή ασφάλεια κι η κοινωνική δικαιοσύνη», σημείωσε ο κος Δρίτσας.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η συνεχιζόμενη απεργία στα δύο λιμάνια έχει προκαλέσει ζημία σε πολλές επιχειρήσεις, ωστόσο, τόνισε ότι απαιτείται συνεννόηση όλων των πλευρών.

Σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει τους απεργούν, διαβεβαίωσε ότι «κυβερνητική επιλογή είναι στο νέο τοπίο στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης να εξασφαλιστεί η σταθερότητα κι η ασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις» και κάλεσε τους εργαζόμενους να επιδείξουν πνεύμα καλής θέλησης.

Αναφορικά, δε, με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι όροι του διαγωνισμού, ενώ κατηγόρησε τον βουλευτής της ΝΔ για φτηνή αντιπολιτευτική διάθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συνθέσει αντιθέσεις και δεν προτίθεται να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον των απεργών.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά